Marketingul Afiliat – Merita sa-l incerci?

Ce este marketingul afiliat? Merita sa te folosesti de el? Sper ca acest articol iti da raspuns acestor intrebari. Sa vedem in primul rand, ce este acest tip de marketing:

Ce este Marketingul Afiliat?

Marketingul afiliat presupune sa faci promovare sau marketing unor produse, care de fapt nu sunt ale tale. Daca cineva cumpara acel produs prin tine, tu vei obtine un comision (variaza in functie de program si de pretul produsului pe care reusesti sa il vinzi).

Pe scurt, acesta este marketingul afiliat. Dar poate te intrebi ce rol are acest lucru, in promovarea website-ului tau, din moment ce afilierea presupune sa promovezi produsul sau website-ul altcuiva. O intrebare foarte buna!

In primul rand, marketingul afiliat iti poate aduce bani in plus, pe care ii poti folosi in dezvoltarea si promovarea website-ului. Acesta este motivul principal pentru care merita sa-l incerci.

Dupa cum am vazut din ultimele doua articole, exista platforme de promovare platite (Twitter Ads si Facebook Ads), care te pot ajuta sa aduci vizitatori noi pe website. Dar pentru a folosi oricare dintre aceste servicii, ai nevoie de bani. Aici intervine marketingul afiliat.

Cum functioneaza?

In primul rand, trebuie sa alegi un program de afiliere. Este bine sa fie legat de un produs pe care l-ai folosit tu personal. Astfel, poti spune cu siguranta ca merita incercat.

Tine minte ca acest produs nu trebuie sa fie unul fizic. De exemplu, poti face marketing afiliat pentru un produs de gazduire web, sau la alte produse digitale.

Dupa ce te inscrii in acel program, vei primi un link unic, pe care tu il folosesti. Acesta va permite programului de afiliere, sa stie ca, clientul a cumparat acel produs prin linkul tau unic. Astfel, vei primi comisionul promis.

Cum se face promovarea produsului?

Exista doua tipuri de programe de afiliere:

  • Cele care necesita sa ai un website
  • Cele care NU necesita sa ai un website

Din moment ce tu ai un website gata publicat online, poti alege din prima categorie. Aici sunt mult mai multe programe, din care poti alege.

Cand te inscrii intr-un program si primesti linkul unic de afiliere, vei primi probabil si mai multe imagini si bannere care le poti afisa la tine pe website. Acestea sunt direct legate de linkul tau unic, care va duce vizitatorul pe website-ul unde poate cumpara acel produs.

Merita incercat Marketingul Afiliat?

Raspunsul simplu este da, merita. Totusi, tine minte ca aceasta modalitate de a castiga bani pentru website, nu este una foarte rapida. Daca faci totul asa cum trebuie, vei putea castiga bani, dar nu de pe o zi pe alta.

Cantitatea castigului depinde de doua lucruri: comisionul oferit de website si campania ta de promovare.

Logic, cu cat comisionul este mai mare, cu atat vei castiga mai mult. Dar pana la urma, totul depinde de tine. Este important sa promovezi un produs care se leaga usor de domeniul website-ului tau. Astfel, vizitatorii tai vor fi siguri ca stii despre ce vorbesti.

Dar fii atent! Nu pune reclame in fiecare articol sau material publicat de tine de website. Acest lucru va speria potentialii vizitatori si se vor indrepta catre alte website-uri.

Concluzie despre Marketingul Afiliat

In final, marketingul afiliat poate fi o metoda eficienta prin care sa castigi bani pentru website-ul tau si nu numai, daca ai o strategie buna si faci o promovare eficienta, vei face si vanzari pe masura.

Tine minte, piata este pentru toata lumea, asa ca orice ai promova fi sigur ca o faci asa cum trebuie, pentru a maximiza profitul.

Buletin informativ

Introdu adresa ta de e-mail mai jos pentru a te abona la Buletinul nostru Informativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA