JavaScript – Invata rapid si eficient acest limbaj de Programare

JavaScript sau JS, este unul dintre cele mai populare limbaje de programare. De ce este atat de raspandit, iar tu cum il poti invata intr-un timp relativ scurt? Despre aceste lucruri vom discuta in articolul de astazi.

JavaScript: Popularitate

Poate te intrebi unde se foloseste JavaScript in zilele noastre. Raspunsul este: peste tot. Dar uite cateva exemple:

Cel mai important domeniu de folosinta pentru JavaScript este in web development. Ce presupune acest lucru? Orice website vizitat de catre tine, si acesta, este construit folosind HTML, CSS si JavaScript.

HTML da contur website-ului. Mai exact, este baza pe care se construieste totul. CSS are rol in crearea designului. De exemplu, folosind CSS, poti sa dai culoare si diferite efecte unui buton pe website.

Atunci pentru ce este folosit JavaScript?

Acesta este un limbaj de scripting. Asta inseamna ca folosind JS, poti da diferite functionalitati elementelor de pe website. Butonul amintit mai sus este creat folosind HTML, iar prin CSS ii dam estetica. Dar JavaScript este utilizat pentru ca butonul sa aiba un rol bine definit.

Limbajul este folosit si in alte situatii. Tot mai multi dezvoltatori il utilizeaza pentru a rezolva probleme legate de bazele de date. Exista diferite framework-uri special create cu JavaScript folosite in dezvoltarea si mentenanta bazelor de date.

Daca te gandesti sa inveti si tu JavaScript, poti vedea ca merita. Este utilizat pe plan mondial in orice situatie. Eu am amintit doar doua situatii majore. Cum poti invata repede si eficient acest limbaj?

JavaScript: Cum sa incepi?

Exista diferite modalitati prin care poti sa inveti un limbaj de programare. Multi decid sa ia parte la un curs in orasul lor, pe care il platesc. Altii se inscriu la o universitate unde vor invata cat pot de mult despre programare.

Dar eu iti voi arata doua modalitati care nu necesita ca tu sa pleci de acasa. Totul este realizat online pe calculatorul sau laptopul tau personal in timpul tau liber.

Dar inainte sa te apuci de studiu, tine minte un lucru: JavaScript este in general folositor pentru cei care deja cunosc HTML si CSS.

Astfel, daca nu esti priceput cu aceste 2 tehnologii, ar fi bine sa le cunosti intai. Acum sa continuam cu prima modalitate eficienta:

Codecademy

Aceasta este o platforma online unde poti invata nu numai JavaScript, dar o multitudine de alte tehnologii si limbaje larg folosite in mediul dezvoltarii software si web.

Platforma include doua planuri diferite: unul gratis si unul platit. Pentru a incepe, nu iti trebuie planul contra cost, pentru ca cel gratis include aproape tot ce ai nevoie.

De exemplu, exista multiple cursuri, toate pentru studierea limbajului JavaScript. Unele sunt facute pentru cei ce incep programarea de la zero, altele pentru aceia care au deja cunostinte in acest domeniu.

Cea mai buna parte a oricarui curs de pe acest website, este posibilitatea ca tu sa creezi aplicatii in timp real care vor fi functionale cand termini cursul. Astfel vei dobandi cunostinte importante in timp ce faci practica.

Daca esti la inceput, iti recomand cursul “Introduction to JavaScript”. Aici vei invata lucruri de baza, iar mai tarziu poti continua cu alte cursuri mai avansate.

The Complete JavaScript Course by Jonas Schmedtmann

Acest curs il poti gasi pe website-ul Udemy.com. Este unul dintre cele mai bine structurate cursuri pe care il poti parcurge in aceasta tema. Ce il face atat de eficient?

Jonas te va invata totul de la inceput pana la final intr-o maniera placuta, si un ritm normal. Nu sare peste nimic important, astfel vei avea cunostinte vaste in domeniu la sfarsitul cursului.

Ca si Codecademy, cursul lui Jonas pune mult accent pe practica. Astel vei lua parte la dezvoltarea mai multor proiecte care vor fi perfect functionale (daca urmezi exact pasii).

Acest curs vine cu un bonus fata de Codecademy: il poti intreba personal pe creator daca intampini anumite dificultati. El iti sta la dispozitie oricand. Totusi, este bine sa dai a privire si in comunitate. Este foarte probabil sa-ti gasesti raspunsul la intrebare gata formulat.

Acest curs este contra cost. Pe Udemy exista promotii regulate (de pana la 90% reducere), asa ca il poti achizitiona la un pret mult scazut fata de cel original.

Concluzie despre limbajul de progamare – JavaScript

In final, putem spune ca JavaScript este un limbaj de programare mai mult decat folositor. Daca decizi sa inveti in ce consta utilizarea lui in crearea aplicatiilor web sau a website-urilor, cu siguranta nu vei regreta.

Oricare dintre cele 2 modalitati amintite mai sus, sunt rapide si eficiente pentru a invata JavaScript. Si nu uita ca ambele vin cu proiecte practice, ce iti vor dezvolta capacitatea de utilizare a limbajului mult peste medie. Mult succes daca decizi sa te apuci de invatare! Poti s-o faci si chiar merita!

Buletin informativ

Introdu adresa ta de e-mail mai jos pentru a te abona la Buletinul nostru Informativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *