Facebook sau Twitter pentru promovarea website-ului

In articolul „Cum sa-ti promovezi website-ul pe retelele de socializare” am spus ca o retea de socializare este o metoda foarte buna sa aduci vizitatori la tine pe website. Totusi, nu am vorbit despre platforme concrete.

Dar stai linistit, nu am uitat. In articolul de azi, vom discuta despre Facebook si Twitter. Vei vedea care dintre cele doua platforme este mai buna sa-ti promovezi website-ul.

Voi incepe cu Facebook, pentru ca este folosit de un procent mai mare de oameni:

Facebook

Ca sa-ti faci o idee despre cat de vaste sunt posibilitatile acestei retele de socializare, uite cateva statisti:

  • Numarul utilizatorilor pana in luna martie, 2019, este de 2,38 de miliarde pe luna
  • Fata de anul trecut, tot in martie, numarul a crescut cu 8% (si nu se opreste)
  • 1,56 miliarde de persoane folosesc Facebook zilnic (active users)
  • Timpul mediu petrecut pe Facebook este de 20 de minute aproximativ

Dupa cum poti vedea, un numar foarte mare de oameni folosesc Facebook zilinic, in fiecare luna. Din acest motiv, trebuie sa il folosesti in promovarea website-ului tau. Dar cum? Cea mai eficienta metoda, este sa creezi o pagina separata, doar pentru website.

Poate ca ai deja un cont personal. Dar daca vrei ca website-ul tau sa creasca cat ai repede in popularitate, ar fi indicat sa creezi o pagina noua, dedicata lui. Ca sa cresti comunitatea care te urmareste pe Facebook, o idee buna este sa intri in mai multe grupe dedicate domeniului tau de activitate.

De exemplu, daca website-ul tau se ocupa cu cele mai noi gadgeturi aparute pe piata, ai putea cauta grupuri care sunt dedicate acestui domeniu. In majoritatea cazurilor, vei putea intra in grup destul de simplu, fara multe batai de cap.

Ca pagina dedicata website-ului sa functioneze cat se poate de bine, nu uita sa postezi regulat (posibil in fiecare zi) continut de calitate. Ar fi bine sa interactionezi si cu ceilalti membrii din grupurile tale. Astfel, iti maximizezi sansele, ca website-ul tau sa devine cat mai popular in timp.

Twitter

Acum sa vorbim despre a doua platforma foarte cunoscuta pe plan mondial: Twitter.

Comparativ cu Facebook, Twitter nu este la fel de raspandit. Dar totusi, si in acest caz vorbim despre milioane de utilizatori lunari, care cauta continut de calitate pe aceasta platforma. Uite cateva date despre Twitter:

  • 336 de milioane de utilizatori lunar
  • 23% din utilizatorii de internet pe plan global, folosesc Twitter
  • In 2018, peste 65% din companiile din SUA, au folosit Twitter pe rol de marketing

Cum poti folosi aceasta retea, ca sa-ti promovezi website-ul intr-un mod eficient? Metoda principala prin care oamenii comunica pe Twitter, se numeste tweeting. Practic, un tweet, este un mesaj scurt pe care un utilizator il posteaza la el pe profil. Seamana mult cu postarile de pe Facebook. Poate sa includa link-uri, imagini, video sau text simplu.

Dar in acest caz, postarile sunt diferite. In timp ce Facebook este folosit sa conecteze oameni intre ei, Twitter conecteaza idei si diferite teme. Pana la urma, tot oamenii vor fi conectati, dar Twitter merge mai mult pe acest criteriu de selectie (subiecte de discutie), decat pe numele utilizatorilor.

Din acest motiv, Twitter poate fi o alegere foarte buna, prin care sa-ti promovezi website-ul. Te poti conecta cu alte persoane si branduri care se ocupa cu acelasi domeniu ca si tine. O alta idee ar fi, sa te conectezi cu cei ce cauta solutii anumitor probleme, la care website-ul tau poate da raspuns. Aceasta metoda este in special eficienta, daca oferi un anumit serviciu la tine pe website.

Uite un exemplu: daca website-ul tau ofera servicii de programare web, ai putea cauta persoane care detin deja un website. De obicei, acest detaliu apare din start sub numele lor. Cand gasesti mai multe astfel de persoane, le poti contacta, si oferi serviciile, directionandu-i la tine pe website.

Alegerea iti apartine …

Pana la urma, tu trebuie sa faci alegerea intre aceste platforme. Dar nu este neaparat necesar. Multa lume se foloseste de ambele retele ca sa promoveze un website.

Daca vrei sa faci la fel, fii confident ca merita. Dupa cum ai vazut, Facebook este o alegere super, pentru ca peste doua miliarde de oameni utilizeaza platforma. Ai sanse foarte mari sa gasesti vizitatori pentru website.

Iar Twitter, chiar daca vine cu utilizatori mai putini, este foarte eficient in promovarea website-urilor si serviciilor online, din cauza diferitelor teme si subiecte de discutie.

Buletin informativ

Introdu adresa ta de e-mail mai jos pentru a te abona la Buletinul nostru Informativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA