Diferenta dintre Google AdWords si AdSense

In acest articol o sa vedem cateva diferente dintre GoogleAdWords (Ads) si AdSense. Din moment ce aceast blog se ocupa cu promovarea unui website si nu numai, ar fi pacat sa nu scriem despre aceste doua platforme (mai ales pentru incepatori).

Google AdWords (Ads) vs AdSense

Diferenta principala intre cele platforme este ca AdWords este folosit de agenti de publicitate, iar AdSense este folosit de editori, cei care detin un website sau mai pe scurt, creatori de continut.

AdWords te lasa sa promovezi website-ul tau direct in Google, in motorul de cautare propriu zis. Pentru acest lucru, va trebui sa definesti un buget exact pe zi sau campanie, care va fi folosit de AdWords sa-ti promoveze website-ul (similar cu Facebook Ads).

AdSense este folosit de creatorii de continut, pentru a castiga bani din reclamele puse la ei pe website, de catre alte companii. Acest lucru seamana cu marketingul afiliat.

Dar in acest caz, tu nu promovezi un produs, ci doar ii dai voie altuia sa o faca la tine pe website. Pentru o suma de bani pe care altii ti-o platesc, tu ii lasi sa isi puna reclamele pe website-ul tau.

Totusi, ca sa folosesti AdSense, ai neovie de un website cu un numar destul de mare de vizitatori zilnici. Altfel, nu va veni nimeni sa-si puna reclamele la tine pe website, daca nu le vede aproape nimeni. O alta diferenta majora intre cele doua platforme este metoda de inscriere al unui nou cont.

Pentru crearea unui cont AdWords, tot ce ai nevoie sunt urmatoarele: o adresa de email de la Google (Gmail) si o parola. Cand ai creat contul cu succes, doar setezi ora ta reala si moneda statului. Astfel, vei putea incepe promovarea website-ului tau imediat.

In cazul lui AdSense, acest proces este mai complicat. Ai nevoie de urmatoarele date:

  • Adresa website-ului
  • Limba website-ului
  • Tipul contului (personal sau de firma)
  • Nume, adresa numar de telefon
  • Acceptarea conditiilor de folosinta (foarte multe, este bine sa le citesti, pentru ca s-ar putea ca unele sa nu iti convina)

Care merita folosit?

Daca doresti sa castigi bani din website-ul tau, atunci ar fi cel mai bine sa folosesti AdSense. Daca o faci cum trebuie si nu inunzi website-ul cu reclame, atunci ai sanse reale sa castigi bani buni din aceasta platforma.

Dar daca vrei sa-ti promovezi website-ul tau personal, atunci AdWords este pentru tine. Dupa cum am vazut la inceput, acesta este folosit pentru promovarea diferitelor website-uri, direct in motorul de cautare Google.

Din anul 2000 incoace, este folosit de multa lume in acest sens. Tot ce trebuie sa faci, este sa alegi cuvintele cheie pentru care vrei sa apari in rezultatele cautarilor, si sa stabilesti un buget de promovare pe zi. Acum stii care este diferenta intre aceste doua platforme de la Google.

Buletin informativ

Introdu adresa ta de e-mail mai jos pentru a te abona la Buletinul nostru Informativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA