De ce este Optimizarea SEO Importanta

Ai lansat un website si vrei sa stii cum sa il faci usor de gasit online? Exact despre asta vom discuta in acest articol. Mai exact, vom vedea de ce tehnicile SEO sunt atat de importante pentru orice website, fara a tine cont de tipul acestuia. Dar mai intai, hai sa vedem ce inseamna SEO si ce rol are.

Optimizarea SEO – Ce face?

SEO este un acronim pentru termenul Search Engine Optimization. Dar ce inseamna asta mai exact? Ideea de baza pentru SEO este urmatoarea: include toate tehnicile si strategiile, care impreuna lucreaza la imbunatatirea vizibilitatii unui website in motoarele de cautare.

Cum se intampla acest proces? Cand oamenii cauta ceva printr-un motor de cautare (Google de exemplu), acesta va returna ca si rezultate o lista de website-uri. Cum alege Google ce website-uri sa returneze?

Google se uita la o multime de aspecte legate de un website, atunci cand decide sa il returneze sau nu, ca si rezultat al unei cautari. Ce face ca un website sa fie returnat iar altul nu?

Optimizarea SEO. Daca un website este optimizat din toate punctele de vedere conform ultimelor standarde, are sanse mult mai mari sa apara printre rezultate, decat fara optimizarea necesara. Ca un website sa aiba sanse cat mai mari intr-o cautare, trebuie ca toate paginile sale sa fie optimizate in parte.

De exemplu, daca un website are 10 pagini si doar una dintre ele este optimizata, are foarte slabe sanse sa fie gasit online. Dar daca proprietarul website-ului optimizeaza fiecare pagina (10 din 10), website-ul isi va creste sansele de 10 ori in motorul de cautare.

Optimizarea SEO – Cum sa o pui in practica?

Acum ca stii ce face optimizarea SEO, este timpul sa afli cum se foloseste in cazul unui website oarecare. Astfel, vei intelege mai bine, de ce este important sa folosesti SEO indiferent de tipul website-ului tau.

Factorii cei mai importanti care au rol in optimizarea unui website sunt: relevanta acestuia pentru cautarile efectuate, optimizarea tuturor paginilor pentru cele mai relevante cuvinte cheie si caracteristicile tehnice ale website-ului.

Orice website se ocupa cu o tema oarecare, adica are un subiect anume (mai larg sau mai restrans). Ca website-ul tau sa apara printre rezultatele cautarii efectuate de o persoana in acea tema, trebuie sa fie cat mai relevant acelui subiect. Asta inseamna sa ai pe website continut de calitate, care da raspunsuri clare la intrebarile puse in timpul cautarii.

Logic si normal ar trebuii ca si continutul sa fie cat mai relevant, trebuie sa includa anumite cuvinte cheie. Acestea sunt cuvinte sau expresii care sunt cel mai probabil folosite in timpul cautarii. De exemplu, daca website-ul tau se ocupa cu cele mai noi aplicatii Android, unele cuvinte cheie ar putea fi:

  • Cele mai noi aplicatii Android
  • Aplicatii noi pentru Android
  • Noutati pentru Android
  • Etc.

Astfel de cuvinte/expresii cheie trebuie sa fie prezente si pe website-ul tau, ca Google sa il considere relevant cautarii. Dar nu este adecvat sa inunzi website-ul cu aceste cuvinte. Daca faci asta, Google il va considera spam si nu va aparea in rezultate.

Cele mai eficiente locatii pentru un cuvant cheie sunt titlul unui articol, header-ul, adresa URL si partea de incheiere a articolului. Daca introduci cuvantul in aceste locatii in mod organic, Google va sti ca website-ul tau se ocupa cu tema prezenta in cautarea actuala.

Exista si factori tehnici care fac ca un website sa apara sau nu in rezultate. Viteza de incarcare a website-ului este unul dintre acesti factorii importanti. Daca website-ul tau este optimizat din punct de vedere tehnic, si se incarca in 2 sau 3 secunde, va aparea mai usor printre primele rezultate.

Un alt aspect tehnic este securitatea website-ului. Daca Google nu il considera sigur pentru potentialii vizitatori, nu va aparea in rezultate. Ca sa eviti asa ceva, este bine sa instalezi un certificat SSL pe website, care securizeaza comunicarea dintre server si utilizator.

Tine minte: ca optimizarea SEO sa ofere efectul dorit, trebuie sa optimizezi fiecare pagina a website-ului, tinand cont de fiecare factor in parte si crede-ma sunt multi prea multi factori ca sa ii pot eu acoperi in acest articol.

Asa ca fi sigur ca am sa mai scriu despre acest subiect numit SEO. Dupa cum spune definitia optimizarii SEO, toate tehnicile si strategiile, efectuate impreuna vor imbunatati vizibilitatea website-ului in motoarele de cautare.

Concluzie – Optimizarea SEO

In final ce zici, merita sa pui in practica tehnici de optimizare SEO pe website-ul tau personal? Dupa cele amintite in acest articol, sigur vei spune ca da. O buna optimizare SEO te va ajuta sa iesi in evidenta in mediul online. Nu conteaza ce tip de website detii.

Buletin informativ

Introdu adresa ta de e-mail mai jos pentru a te abona la Buletinul nostru Informativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA