Cum sa-ti Promovezi Website-ul pe Retelele de Socializare?

Retelele de socializare sunt o alta metoda excelenta, pentru promovarea unui website. Intr-un articol precedent, am amintit ca din totalul utilizatorilor de internet, peste 72% folosesc cel putin o retea de socializare. In acest articol, vom incepe sa discutam despre retelele de socializare in general si vom vedea cum pot fi folosite ca metode de marketing pentru website-ul tau. Articolele viitoare, vor detalia doua dintre cele mai populare retele de socializare. De asemenea, vom vedea daca merita sa folosesti aceste platforme cu functionalitatile lor contra cost.

Continutul de Calitate

In primul rand, ca o persoana sa fie interesata de website-ul tau, trebuie sa vii cu continut de calitate chiar pe retelele de socializare. De ce? Pai gandeste-te putin: daca un potential vizitator vede una din postarile tale, dar aceasta postare nu are nicio valoare pentru el, ce l-ar face sa continue la tine pe website? Exact, absolut nimic.

Din aceasta cauza, este imperativ sa postezi continut de calitate online, indiferent de tipul platformei folosite de tine. Cum poti face asta? Exista mai multe modalitati. De exemplu, posteaza ceva care va ajuta potentialii vizitatori sa-si rezolve o problema. Daca detii un website legat de tehnologie, ai putea posta ceva de genul:

“In noul meu articol de pe blog, te ajut sa-ti alegi laptopul perfect pentru nevoile tale. Da click aici sa afli cum!”

O alta idee buna, este sa creezi continut video. Aceasta metoda este printre cele mai eficiente, pentru ca majoritatea utilizatorilor de internet folosesc YouTube zilnic. De fapt, YouTube este al doilea cel mai mare motor de cautare dupa Google. Ar fi pacat sa nu te folosesti de el.

Atunci cand finalizezi un nou video, da-i un share la tine pe profil. Continutul video este mult mai popular. Daca utilizatorii pot alege intre continut scris si video, vor alege video in majoritatea cazurilor (dupa cum arata multiple studii realizate recent).

Construieste o Comunitate

Aceasta metoda este strans legata de prima. Daca vii cu continut de calitate, este foarte probabil ca multe persoane vor accesa postarile tale si succesiv website-ul. Daca construiesti o comunitate mare si puternica in jurul profilului tau de socializare, ai sanse foarte mari ca vizitatorii de pe website sa creasca in numar de asemenea.

Si stii care e cel mai mare bonus care vine cu o comunitate activa? Hai sa-ti spun! Daca utilizatorii tai revin regulat pe website, probabil ca le place continutul tau. Iar acest lucru rezulta in referinte directe create de utilizatori. Vizitatorii vor creste in numar, fiindca cei care se afla deja in comunitate, vor raspandi vorba despre website pe profilurile lor personale. Iar procesul continua tot asa.

Incepe un Concurs

Aceasta metoda este eficienta mai ales daca ai deja un volum mai mare de vizitatori in mod regulat pe website. Sigur ai auzit de giveaway-uri. In astfel de evenimente, oricine poate sa participe, daca indeplineste cerintele puse de tine. De ce sunt concursurile eficiente in a aduce noi vizitatori pe website? Gandeste-te: cine nu vrea sa castige ceva, fara prea mult efort?

Din acest motiv, concursurile organizate pe retele de socializare sunt foarte eficiente. Sute, dar poate si mii de persoane pot participa, care astfel sunt directionate catre website-ul tau. Si din moment ce sunt deja acolo, este posibil sa acceseze si alte resurse existente pe el.

In Final

In concluzie, retelele de socializare sunt o metoda buna pentru a aduce noi vizitatori la tine pe website. Dupa cum poti vedea, aceste trei modalitati amintite mai recent, sunt perfecte pentru a le folosi in orice retea de socializare.

Buletin informativ

Introdu adresa ta de e-mail mai jos pentru a te abona la Buletinul nostru Informativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *