Ce inseamna Cod de Securitate CVV?

Imagineaza-ti ca ai puterea de a proteja datele tale financiare si sa asiguri ca tranzactiile tale online sunt securizate. Acest lucru devine posibil datorita unui mic secret pe care il poarta cardul tau de credit sau de debit - Acel cod misterios numit CVV (Card Verification Value). Descopera puterea codului CVV: Protejeaza-ti datele financiare online. Afla rolul si importanta lui si cum sa-l folosesti pentru securitate maxima.

CVV (Card Verification Value) este un cod de securitate format din trei sau patru cifre, care este tipic gasit pe cardurile de credit sau de debit. Acest cod are rolul de a oferi o protectie suplimentara in tranzactiile comerciale online sau in locuri unde cardul fizic nu este prezent.

Exista doua tipuri principale de coduri CVV:

  1. CVV1: Acesta este codul CVV de tip 1 si este stocat pe banda magnetică a cardului. Este utilizat in principal in tranzactiile fizice, cum ar fi cele la punctele de vanzare (POS).
  2. CVV2 (sau CVC2, CVC, CVV, sau CID): Acesta este codul CVV de tip 2 si este tipic gasit pe partea din spate a cardului. Acest cod este utilizat in principal pentru tranzactiile online si telefonice, unde cardul nu poate fi prezent fizic. De obicei, CVV2 consta in trei cifre, dar pe anumite carduri, poate fi format din patru cifre.

Scopul principal al codului CVV este sa demonstreze ca persoana care efectueaza tranzactia este in posesia fizica a cardului, ceea ce ajuta la prevenirea tranzactiilor frauduloase. De obicei, CVV-ul nu este stocat pe card sau in sistemele comerciantilor pentru a mari securitatea. Este important sa pastrati codul CVV in siguranta si sa nu-l dezvaluiti decat in momentul efectuarii unei tranzactii legitime.

Buletin informativ

Introdu adresa ta de e-mail mai jos pentru a te abona la Buletinul nostru Informativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA