Ce avantaje ofera o Drona Profesionala?

In momentul de fata, dronele sunt departe de a mai fi doar o jucarie. Bineinteles, exista si anumite tipui de drone pe care le poti oferi cadou unui copil strict pentru divertisment, insa atunci cand vine vorba despre o drona profesionala, creste nivelul de seriozitate cu care abordam subiectul. Totusi, e bine de stiut ca oricum ar fi, copilul tau poate sa isi dezvolte anumite abilitati sau chiar sa isi gaseasca anumite pasiuni atunci cand ii oferi un astfel de cadou.

Pe langa avantajele pe care dronele le pot avea chiar si asupra copiilor, cand discutam despre viata de adult, nici aici ele nu intarzie sa apara. Daca esti fotograf, cameraman sau vlogger, pozele si videoclipurile tale vor evolua exponential, crescand calitatea muncii tale. Dronele profesionale au capacitatea de a surprinde peisaje si panorame de la inaltimi de zeci de metri distanta, fara a le scadea calitatea, iar multe dintre ele pot face poze si sau filme in format 4k.

De asemenea, dronele nu sunt utilizate doar de fotografii profesionisti. Aceste avioane fara pilot, cum mai sunt ele cunoscute, pot fi folosite in diferite moduri inteligente ca sa usureze munca multor oameni. Avand capacitatea de a cuprinde cu ajutorul camerei lor un unghi foarte vast si cel mai important, de la inaltime, dronele reprezinta un mare atuu al companiilor sau a parcurilor naturale. Acestea pot filma sau supraveghea din unghiuri din care oamenii nu pot vedea, iar acest lucru este un mare avantaj din punct de vedere al securitatii si monitorizarii.

Desigur, multitudinea de avantaje pe care le prezinta dronele profesionale curpinde mai multe domenii. Avand o larga aplicapilitate, acestea mai pot fi utile in achizitia de date in zone mai greu accesibile, aplicatii militare, controlul frontierelor, controlul barajelor si apeductelor etc..

Cum recunoastem o Drona Profesionala

In primul rand, e bine de stiut ca exista drone profesionale, semi-profesionale si de jucarie. Primele doua categorii sunt ideale pentru filmat, coordonare si profesionalism, iar ultima categorie este pentru distractie si divertisment.

Totusi, este ideal pentru cei ce isi doresc sa cumpere o drona profesionala sa incerce mai intai o drona de jucarie. In acest fel vor capata experienta si vor fi putin mai obisnuiti cu controlarea unui astfel de obiect pe viitor.

Calitatea imaginii

Dronele profesionale se deosebesc ca de la cer la pamant de cele de jucarie. De la felul cum arata, pana la pretul de piata, un aspect extrem de important este nimeni altul decat calitatea imaginilor inregistrate.

Dronele de jucarie, fiind destinate amatorilor, nu au o camera video foarte buna integrata sau poate chiar sa si lipseasca, insa o drona 4k, dupa cum ii spune si numele, este o drona care poate cuprinde imagini care te lasa fara suflare.

Ti-ai dorit vreodata ca pozele tale din vacanta sa arate atat de frumos ca si cele de pe internet? Cu ajutorul unei drone 4k poti face aceste poze in orice loc iti doresti, tu doar trebuie sa apari in poza, de peisaj si de calitate se ocupa ea.

In plus, de obicei,  camera foto integrata in dronele 4k profesionale este net superioara ca si calitate fata de o camera foto obisnuita. Luand in considerare faptul ca o poza panoramica de la inaltime necesita o altitudine mare, camerele 4k profesionale sunt fabricate astfel incat sa reziste la diferente de temperatura si vreme, pentru a-ti oferi cele mai bune poze. Totodata, bateria lor este mult mai puternica si rezistenta fata de dronele de jucarie.

Functii aditionale

Una dintre cele mai interesante functionalitati este cea de GPS. Aceasta are un mecanism extrem de util, fiind legata la sateliti prin GPS, iar acest lucu le permite sa isi aleaga traiectoria pe care vor zbura. Isi modifica locatia automat si au abilitatea de a se intoarce din locul din care au venit atunci cand raman fara baterie, prin intermediul functiei GPS.

Una dintre functionalitatile importante ale unei drone este anduranta. Aceste tipuri de drone sunt facute special pentru a rezista mult timp in frig si la inaltime. Pot zbura pana la 9-10 km in aer si pot rezista acolo chiar si mai multe zile. Scopul lor este asigurarea supravegherii in exercitiile militare si recunoastere.

O alta functie interesanta a unor drone este faptul ca au senzori de obstacole. Exista pe piata drone dotate cu senzori si mai multe camere care sunt capabile sa detecteze obstacole sau chiar si alte drone. De asemenea, acestea pot inregistra si transmite in timp real imaginile sau filmuletele pe care le captureaza, oferind posibilitatea de a avea zoom, wide view, etc.

Unghi de filmare si stabilizatorul integrat

Stabilizatorul mai este cunoscut sub numele de gimbal. Poate te intrebi ce inseamna gimbalul? In linii mari, acesta este un sistem de cadrane care poate fi montat in una, doua sau chiar trei axe, izoland miscarile unui obiect fata de suportul pe care acesta este situat.

Desi suna a ceva foarte abstract sau complicat, acesta este o inventie destul de veche. Gimbalul a fost utilizat inca din antichitate, gasindu-si utilitate in mai multe domenii. In zilele noastre, stabilizatorul este un instrument util in navigatie, pentru orientarea vapoarelor sau submarinelor, orientarea satelitilor, in fotografie sau in astronomie pentru stabilizarea imaginii.

Top 3 drone profesionale distribuite in Romania

Drona - DJI Mini SE Fly more Combo

Drona profesionala MJX B16 PRO 4K 5G GPS

Aceasta drona profesionala poate fi controlata de la o distanta de pana la 1200 m, iar distanta de transmitere a imaginii ajunge chiar si pana la 500 m, bineinteles, ambele in functie de conditiile de mediu si interferente. Bateria dronei este inclusa si are 11.4V, ceea ce ii ofera un timp de zbor de 28 de minute si necesita un timp de incarcare de 5.5 ore.

Dimensiunea produslui cu bratele extinse este de (L x W x H): 395 x 395 x 86 mm, are o greutate de 612 g si o viteza de zbor de 40 km/h. Camera este performanta, fiind 4K HD si cu o capacitate de zoom de pana la 50x. Ca si functii aditionale, drona poate primi comezi de a merge in sus/jos/ stanga/dreapta/zbor lateral, mentinere altitudine constanta, modul follow me, locatie GPS si multe altele.

Drona Visuo K1 PRO 4K 5G GPS

Distanta de la care poate fi controlata aceasta drona este de aproximativ 1600 m, iar distanta de transmitere a imaginii este de 800 m. Bateria are 11.1V si confera un timp de zbor de 25-28 de minute, iar timpul de incarcare este de aproximativ 5 ore. De asemenea, drona dispune si de functia follow me, care confera o distanta de 30 m intre tine si dona.

Drona are brate pliabile, insa dimensiunea ei cu bratele extinse este (L x W x H): 380 x 385 x 75 mm si are o greutate de 495 g. Mai mult, viteza maxima de zbor este de 60 km/h, iar camera este 4K, conferind o posibilitate de zoom de 50x pentru a asigura cele mai bune imagini cu putinta.

Drona SLX L109 PRO 4K 5G GPS

Drona SLX poate avea transmisie live pe telefon, ceea ce iti ofera posibilitatea sa vezi in acelasi timp ceea ce vede si ea, tu fiind la o distanta de control de maxim 1200 m. Distanta de transmitere a imaginii Wifi este de 600-800 m. Bateria dronei este de 11.1V, iar a telecomenzii este 3.7V. Drona poate avea o autonomie de zbor de 25 de minute, iar timpul ei de incarcare este de 6 ore, pe cand telecomanda are o autonomie de 3.5 ore cu incarcare de 90 de minute.

La fel ca si produsul anterior, aceasta drona dispune, de asemenea, de functia follow me de la o distanta de 30 m. In plus, drona are un atuu foarte intersant si anume fotografierea cu gestul mainii. De la distanta, drona te poate recunoaste pe tine si semnul mainii pe care i-l comanzi pentru a face o poza.

Concluzie

Avand in vedere toate cele mentionate anterior, nu mai este un secret ca dronele in zilele de azi au devenit mult mai mult decat o jucarie pe care o primeste un copil pentru a se distra cu ea. Acestea sunt instrumente importante, uneori poate chiar periculoase, care, daca nu sunt manuite corect, pot rani pe cineva sau se pot pierde.

Dronele au diferite functii si aptitudini, de la cele mai simple pana la cele mai complexe, pot fi folosite la diferite operatinui, cum ar fi fotografii, filme si vloguri profesionale. De asemenea, sunt utile pentru supraveghere video in actiunile militare si in monitorizarea diferitelor evenimente pe care ochiul uman ar avea dificultati in a le observa. In plus, este bine ca atunci cand iti cumperi o drona profesionala sa fi fost deja antrenat astfel incat sa stii sa o comanzi, deoarece putina experienta nu strica niciodata

Buletin informativ

Introdu adresa ta de e-mail mai jos pentru a te abona la Buletinul nostru Informativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *