Camere de Supraveghere pentru Exterior Profesionale

Una dintre cele mai bune solutii pentru siguranta ta si a proprietatii tale este instalarea camerelor de supraveghere pentru exterior profesionale. Evolutia tehnologiei a permis realizarea camerelor de supraveghere care sa aiba o functie de inregistrare a imaginilor cat mai performanta, sa fie cat mai accesibile si sa te ajute sa detectezi in cel mai scurt timp posibilele infractiuni, spargeri sau furturi.

Avantajele camerelor de supraveghere profesionale

Camerele de supraveghere impreuna cu celelalte dispozitive destinate protectiei personale sunt instrumente care iti garanteaza o serie de avantaje, mai ales ca pot fi monitorizate de la distanta prin intermediul aplicatiilor destinate conectarii in timp real la camerele de supraveghere de pe telefonul, tableta sau laptopul tau.

Detectarea posibilelor infractiuni sau spargeri ale locuintei tale

Avand o camera de supraveghere profesionala instalata in exteriorul casei tale, reprezinta un mijloc de intimidare pentru spargatorii de locuinte. Inainte de realizarea unui furt, hotii urmaresc indeaproape potentialele piedici care le pot sta in cale in realizarea unei infractiuni, insa se tem de identificarea sau detectarea lor cu ajutorul camerelor de supraveghere din propria ta gospodarie.

Acestia isi iau gandul de la a pune piciorul in locuinta ta, neriscand sa fie identificati sau prinsi de politie in urma patrunderii fara voie.

Camere de Supraveghere pentru Exterior Profesionale

Verifica Pretul – Sistem de Supraveghere, 8 Camere Video CCTV [* Link Afiliat]

Ajutor in detectarea infractorilor

Daca spargerea locuintei tale are loc, imaginile si filmarile realizate de camera de supraveghere pentru exterior profesionala vor ajuta Politia sa identifice hotii si sa iti returneze bunurile care au fost furate din locuinta ta.

Supravegheaza copiii

Camera de supraveghere este un mijloc prin care parintii isi pot supraveghea copiii de la distanta. In cazul in care ai copii, iar serviciul nu-ti permite sa-i verifici din ora in ora fizic sa vezi cum se descurca singuri acasa, camere de supraveghere reprezinta o metoda eficienta prin care poti vedea ce fac copii tai cat timp esti plecat sau  cine iti viziteaza casa, astfel poti decide sau nu sa le permiti copiilor sa deschida sau nu usa casei in lipsa ta.

Ajuta la supravegherea animalelor de companie

Animalele de companie au si ele nevoie de atentia si grija ta. Atat pentru tine, cat si pentru animalele tale de companie poate fi un factor stresant plecarea de acasa, insa prin intermediul camerelor de supraveghere esti la curent cu ceea ce fac acestea in lipsa ta.

Calitate imbunatatita a imaginii

Domeniul supravegherii video a evoluat foarte mult in ultima perioada, iar factori precum calitatea imaginii sunt printre cele mai cercetate caracteristici ale acestor sisteme de protectie. Pe parcursul evolutiei tehnologiei calitatea imaginii a fost si ea imbunatatita, alaturi de factorii care participa la formarea calitatii imaginii, precum rezolutia, lentila camerei de supraveghere sau compresia video.

Evolutia acestor factori au dus la imagini surprinse de camere de supraveghere exterioare mult mai clare si mult mai detaliate, spre deosebire de cele din trecut, care aveau o calitate si o rezolutie mult mai slaba, In prezent, numarul de pixeli din care este compusa imaginea surprinsa de camere de supraveghere sunt mult mai mari, iar imaginile sunt mult mai detaliate si mult mai apropiate de realitate.

Vezi

Verifica Pretul – Kit Complet – Camere de Supraveghere Exterior X 8 Camere [* Link Afiliat]

Ajustarea imaginii

 • AWB (auto white balance) – Aceasta functie se ocupa de culorile alb si gri, pe care le ajusteaza in conformitate cu imaginea reala si tinand cont de temperaturile culorii din imaginea respectiva.
 • CCD (charge coupled device) – Functia care este definita ca CCD este reprezentata, de fapt, de un cip care este pozitionat inaintea lentilei camerei de supraveghere, cip ce se ocupa de conversia luminii analogice.
 • DSS (digital slow shuttering) – Functia este destinata iluminarii minimale, astfel o camera intunecata sa poata fi supravegheata, iar luminozitatea imaginilor video sa fie  cat mai mare.
 • CCTV (television lines) – Numarul de linii orizontale pe care o camera video le poate genera si transforma intr-un semnal video sunt definite ca functia CCTV. Aceasta functie este intr-o stransa legatura cu numarul de pixeli pe care imaginea ii are, astfel cu cat numarul de pixeli este mai mare, numarul de linii orizontale este mai mare, iar calitatea imaginii este mult mai buna.
 • WDR (white dynamic range) – Echilibrarea culorilor si luminii imaginilor surprinse de camerele de supraveghere se face exclusiv cu functia WDR-White Dynamic Range.
 • BLC (back light compensation) – Nu permite luminii solare sa influenteze modul in care imaginea este formata datorita luminii intense care poate sa transforme obiectivele filmate in imaginii intunecate, astfel rolul acestei functii este ca aceste obiective supravegheate sa fie clare si neintunecate.
 • AGC (automatic gain control) – In functie de variatiile de iluminare ale imaginilor, aceasta functie permite realizarea imaginilor clare, ajustand optim luminozitatea.

Raza de actiune imbunatatita

La fel ca si calitatea imaginii, raza de actiune a camerelor de supraveghere a fost imbunatatita odata cu dezvoltarea sistemelor de imbunatatire a imaginilor si a distantei acoperite de acestea. In prezent, camerele de supraveghere pot acoperi distante uriase cu detalii ale imaginilor clare, atat datorita functiilor implementate in sistemul camerei de supraveghere, dar si datorita componentelor care au fost imbunatatite.

Atunci cand te gandesti sa achizitionezi o camera de supraveghere, ia in calcul pe cele cu lentila varifocala si distante de 4-5 MP, camere care iti vor permite sa vezi un camp de vizualizare mai extins.

Rezistenta la intemperii

Rezistenta la intemperii a camerelor de supraveghere exterioare este o caracteristica esentiala, fiindca nu iti doresti ca factorii de mediu sa iti distruga sistemul de protectie exterior pe care ai investit o suma destul de mare de bani. In ziua de astazi, sistemele de supraveghere au fost adaptate la conditiile de mediu, precum ploaie, vant, furtuna, ninsoare sau temperaturi extreme.

Camerele de supraveghere au in componenta o carcasa care le protejeaza de conditiile de mediu neprielnice pentru aceste sisteme digitale. Carcasele sunt adaptate in functie de mediul in care acestea sunt amplasate. Aceste carcase au ventilatoare pentru mediile in care temperaturile pot atinge valori critice, au incalzitor in care valorile temperaturilor pot depasi 0 grade Celsius, o “palarie” in partea frontala care sa protejeze lentila camerei de supraveghere atunci cand ploua sau carcase realizata din aluminiu ce au o rezistenta mecanica mare.

Cele mai importante caracteristici ale camerelor de supraveghere de exterior profesionale

 • Tipul de lentila – lentila unei camere de supraveghere exterioara poate sa fie de doua feluri: fixa sau varifocala. Cu ajutorul camerei varifocale iti poti modifica raza vizuala asupra careia camera de supraveghere este pozitionata, oferindu-ti posibilitatea de a vedea mult mai multe detalii din jurul imaginei fixe, imagine caracteristica lentilei fixe.
 • Tipul de zoom – Camerele de supraveghere exterioare care au aceasta caracteristica numita si zoom monitorizat sunt special realizate pentru spatiile mai vaste, precum parcari auto, santiere, hale industriale, si iti permit sa urmaresti tintele in miscare mult mai bine.
 • Rezolutia – Rezolutia este una dintre cele mai importante caracteristici ale imaginilor camerelor de supraveghere. Aceasta poate fi analogica sau digitala, insa de preferat este cea digitala deoarece aceasta ofera imagini mult mai clare cu detalii vii, indiferent de distanta sau ora de captura a imaginii.
 • Campul de vizualizare – FOV, asa cum mai este numit, campul de vizualizare iti aprecieaza ceea ce urmeaza sa observi cu ajutorul camerei tale de supraveghere, bineinteles ca aceasta caracteristica depinde si de tipul de lentila implementata in camera, dar cu cat este mai larg campul de vizualizare, cu atat peisajul surprins este mult mai real.
 • Infrarosu – Camere de supraveghere pot fi sau nu dotate cu infrarosu, caracteristica ce ajuta la captarea imaginilor nocturne. La aceasta functie este important sa se tina cont de distanta la care se pot obtine imagini clare cu ajutorul infrarosu.

Costul total

Atunci cand achizitionezi o camera de supraveghere exterioara performanta exista posibilitatea ca costurile de achizitionare si instalare sa fie putin mai mari decat te-ai astepta, insa cu cat costul acestor camere este mai mare, cu atat acesta este echivalent cu o calitate superioara.

Pentru camere de supraveghere care sa fie  cat mai durabile si performante este nevoie sa tii cont de caracteristicile, dar si de functiile prezentate anterior. Daca iti doresti o supraveghere cat mai avansata, astfel imaginile sa fie unu la unu cu cele reale, atunci este bine ca achizitionezi o camera de supraveghere cat mai avansata din punct de vedere tehnologic.

Raza de actiune

Este foarte important ca atunci cand iti doresti sa iti instalezi o camera de supraveghere pe proprietatea ta,  sa tii cont de cat de departe sau cat de aproape iti doresti sa fie raza de actiune asupra careia camera de supraveghere sa actioneze. Raza de actiune a camerei de supraveghere depinde de mai multi factori, precum rezolutie, lentila si de distanta pana la locul supravegheat. Cu toate acestea, exista camere de supraveghere care pot sa aiba o raza de actiune de pana la 200 de metri, ceea ce este uimitor.

Functii aditionale

 • Zoom in – Functia zoom in iti permite sa maresti imaginea camerelor de supraveghere pentru a vedea cat mai multe detalii pe o anumita suprafata de interes. Aceasta functie este realizata astfel incat sa nu deterioreze calitatea imaginii si sa furnizeze detalii cat mai clare.
 • Zoom out – Spre deosebire de functia zoom in, functia zoom out este realizata sa faca exact contrariul, adica sa poti observa o imagine de ansamblu a locului supravegheat cat mai cuprinzatoare si cat mai clara.
 • Camera movement – Functia ajuta cel care detine camere de supraveghere exterioare  sa modifice imaginea locului supravegheat prin miscarile camerei de supraveghere. Acestea se pot misca in diferite directii, in functie de ceea ce doresti sa ai sub observatie.

Concluzie

Asadar, o camera de supraveghere pentru exterior este solutia perfecta daca iti doresti ca locuinta ta sa fie in siguranta. Atunci cand alegi o camera profesionala, este foarte important sa tii cont de locul in care o vei pune la treaba, caracteristicile acesteia, precum si beneficiile oferite (analiza cost vs. beneficiu).

Buletin informativ

Introdu adresa ta de e-mail mai jos pentru a te abona la Buletinul nostru Informativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *