Antivirus Kaspersky – Review

Daca discutam despre programe antivirus, pe acesta nu-l putem lasa pe dinafara. Kaspersky este unul dintre cei mai cunoscuti dezvoltatori de programe antivirus pentru calculator. In articolul de azi vom vorbi despre acest software mai amanuntit. Iti voi descrie ce poate sa faca si cat de bine. La sfarsitul articolului vei vedea daca Kasperky este antivirusul creat pentru nevoile tale.

Kaspersky: Ce poate sa faca?

Din moment ce acest program este un antivirus, sigur te astepti sa opreasca toate virusurile care ar putea patrunde la tine in PC. Pana la urma acesta este cel mai important aspect si face fata la el cu brio.

Dar totusi, hai sa vedem mai amanuntit ce iti ofera Antivirus Kaspersky? Daca dai o fuga pe website-ul Partener oficial din Romania, vei observa repede ca programul vine in 3 versiuni diferite:

  • Kaspersky Anti – Virus
  • Kaspersky Internet Security
  • Kaspersky Total Security

Primul in lista este cel mai simplu serviciu oferit de companie. Practic, daca decizi sa cumperi acest serviciu, vei primi un antivirus standard care te va proteja de programele daunatoare si orice alt malware.

Cum va face acest lucru? Serviciul include o functie de scanare personalizata care lucreaza impreuna cu programul de carantina. Daca gaseste ceva suspicios, il va pune in carantina. De acolo poti sa decizi tu ce sa faci cu acel fisier.

Progamul vine si cu protectie in timp real impotriva tuturor amenintarilor. Acest strat de protectie este in funtiune tot timpul. Astfel, daca introduci un stick sau orice alt tip de dispozitiv de stocare in calculator, Kasperky il va analiza automat. Iar daca observa ceva suspicios, te va anunta de-ndata.

Al doilea program din lista este special creat pentru protejarea calculatorului de amenintari online. Ce presupune acest lucru? Atunci cand accesezi diferite site-uri, s-ar putea sa ajungi pe unele care contin virusuri sau alte pericole. Kaspersky va bloca browserul, si nu te va lasa sa intri pe aceste site-uri.

Iar cand descarci ceva de pe internet, acel fisier va fi automat scanat pentru orice tip de virus prezent in baza de date a programului. Este important sa faci update regulat, dupa cum este scris in documentatia de la Kaspersky.

Ultimul serviciu este o combinatie intre primele doua. Include toate optiunile de la Anti-Virus si Internet Security intr-un singur pachet. Daca pretul este important pentru tine, dar vrei sa ai ambele programe instalate, acest pachet este perfect.

Kaspersky: Face fata?

Pe zi ce trece, noi si noi virusuri apar pe internet care iti pot dauna grav PC-ului. Poate antivirus Kaspersky sa faca fata unei asemenea amenintari? Raspunsul simplu este da. Printre multele antivirusuri de pe piata, acesta este unul dintre cei mai eficienti. Va opri tot ce ar putea dauna calculatorului. In laboratoarele de testare, antivirusul Kaspersky a obtinut printre cele mai bune punctaje. 

De exemplu, in iulie 2018, AV-Comparatives’Real World Protection a rulat teste pe 19 antivirusuri diferite. Rezultatul a fost urmatorul: fata de cele 18 programe competitoare, Kaspersky a oprit in totalitate, fiecare amenintare in timpul testarii. A iesit pe primul loc ca si cel mai eficient antivirus de pe piata.

Totusi, antivirus Kaspersky are si un minus. Probabil stii ca orice antivirus va influenta performanta calculatorului. Kaspersky este eficient in orice face, dar din pacate foloseste destul de multe resurse. Astfel, pe PC-uri mai vechi, sau mai slabe, va avea un impact negativ la viteza si performanta acestora.

Concluzie

Dupa cele amintite mai sus, poate te intrebi daca merita sa instalezi Kaspresky ca si noul tau antivirus? Daca detii un calculator destul de performant, raspunsul este categoric DA. Va opri cu usurinta toate amenintarile detectate. Dar nu uita sa faci update regulat, ori de cate ori te avertizeaza ca a aparut o versiune noua. Astfel, baza de date va fi la curent cu noile pericole aparute si le va opri cat de simplu posibil.

Buletin informativ

Introdu adresa ta de e-mail mai jos pentru a te abona la Buletinul nostru Informativ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CAPTCHA